Minden info

Mielőtt a dolgok közepébe, vagy bárhova máshova vágnánk, le kell szögezni, hogy bár hírportálnak tűnik, ez a weboldal koránt sem azonos vagy összeegyeztethető, de még csak távolról sem hasonlítható ilyesmihez.

És mielőtt az előbbiek miatt mindenki hanyattvágva elrohanna és tanácstalanságában élete hátralévő pár napját – tekintve, hogy az előző bekezdés tartalma egészségi állapotának oly mértékű romlását idézte elő, amitől tovább már csak csodával határos módon élhetne – szobája legsötétebb sarkában töltve és kiábrándult valójának folytonos cáfolgatásába végérvényesen beleőrülve saját fejét monoton erőszakkal, egyfajta őrült, de mégis kiegyensúlyozott módszerességgel a falba veregetné: ÁLLJ!

Igen, igen, nem hírportál,

de akkor mégis mi?

Hát kérem; ezen az oldalon egy független, fiatal, magukat értelmiséginek előszeretettel nevező és ebben mindenek felett hívő, úgynevezett „emberek” alkotta kis csapat publikációi láthatóak.

A főoldalról elérhető kategóriákban aktivizálunk, és egyelőre nem tűnik úgy, hogy bővíteni terveztnénk, illetőleg lehetőségünk volna ilyesmire, tekintve az igencsak szűkkörű szerkesztőséget, de akár azt a szintén nem minden különös oktalanság nélkül való tényt, amit aligha túlzás kezdeményezésünk alapkövének nevezni, nevzetesen, hogy mindennapi értelemben vett anyagi hasznot nem várunk tőle. Kizárólag szellemi értelemben, viszonylatban, távlatban, és az összes efféle kifejezést ide most mindenki képzelje el -ban/ben érdekünk kontentet gyártani, aminek lényege, látszata és funkciója szintén az említett szellemi üdvösség és szabadság oltárán – a világ legrondább szenvedő szerkezetével – feláldozódott.

Oldalunkat nyilvános megjelenési felületnek tekintjük, amit nem akarunk kisajátítani; pályázós módszerrel lehet megjelenni, illetve a szerkesztőségbe felvételizni.

Az Önképzőkör elengedhetetlen részeit képzik az időről időre megrendezett találkozók, ahol különböző aktuális, érdekes, vagy épp csak minket érdeklő témákról beszélgetünk, ezt követően néha (értsd: gyakran) filmet nézünk (jellemzően filmklubokban), illetve ki-ki alapon iszogatunk, jelenlétünkkel támogatva kedvelt helyeinket. Az első ilyen találkozót 2019. Január 1-ji dátummal tartottuk a kispesti Wekerle telep vonzáskörzetében, ami egybeesik társaságunk alapításának szent idejével. Ezen oldal szerkesztésének idejében már több mint húsz találkozóra tekintünk vissza, amelyek keretei közt meglátogattuk a budapesti Holokauszt múzeumot, tiszteletünket tettük az alapítás színhelyének névadója, Wekerle Sándor mellszobra előtt, illetve több ízben filmeztünk a Godot klubban.

Az alapítás évében indult Youtube csatornánkon (https://kszpe.hu/yt) többféle tartalom indítását tervezzük, szóbeli formával kiegészítve a nehéz, nyers, szöveges tartalmakat. Legfőbb foglalkozásunk ezen kedvelt videómegosztó platformunkon podcastjaink lesznek, továbbá ezen pillanatokban formálódó filmes ajánlóink.

Továbbá fenntartunk egy jelentősen közvetlenebb kommunikációra alkalmas platformot is, remélem senkinek sem kell magyarázni a discordot: https://kszpe.hu/dc. Bármilyen információval kapcsolatban az alábbi e-mail címen el lehet érni minket: [email protected]

Youtube tartalmak almanachja:

Külön filmajánlók
Titanik Bár podcast | Első évad (4 rész)
Titanik Bár Podcast | Második évad

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.